-Πτώχευση της SkyEurope - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ-Πολιτιστική περιπλάνιση στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Breaking News

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

-Πτώχευση της SkyEurope

Χιλιάδες επιβάτες της αεροπορικής εταιρείας SkyEurope βρίσκονται σήμερα αποκλεισμένοι σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, μετά την ανακοίνωση της χρεοκοπίας της εταιρείας αυτής χαμηλού κόστους και τη ματαίωση όλων των πτήσεών της χθες, Δευτέρα, το βράδυ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας Ρόλαντ Σραντζ.
Ο ίδιος εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι η εταιρεία δεν μπορεί να λάβει κάποιο μέτρο για την επιστροφή των επιβατών της στις χώρες τους. "Μια αεροπορική εταιρεία που χρεοκοπεί δεν μπορεί να διαπραγματευθεί συμφωνίες", αιτιολογήθηκε, σε ερώτηση που του υπεβλήθη από το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA.

Ωστόσο οι Αυστριακές Αερογραμμές (Austrian Airlines) πρότειναν στους επιβάτες της SkyEurope που έχουν αποκλειστεί τη μεταφορά τους στη Βιένη έναντι του συμβολικού ποσού των 150 ευρώ.

Η προσφορά αυτή ισχύει για τους προορισμούς που εξυπηρετεί και η Austrian Airlines: Άμστερνταμ, Αθήνα, Βαρκελώνη, Βρυξέλλες, Βουκουρέστι, Ντουμπρόβνικ, Λάρνακα, Νίκαια, Παρίσι, Σόφια και Σπλιτ
.Πριν από την πτώχευσή της, η SkyEurope είχε ήδη ακυρώσει χθες τις πτήσεις της που αναχωρούσαν από τα αεροδρόμια της Μπρατισλάβα και της Πράγας.

Η εταιρεία αυτή, η οποία ιδρύθηκε το 2001 από αυστριακούς επενδυτές, δεν κατέγραψε ποτέ κέρδη στα 6 χρόνια της λειτουργίας της.
Εξυπηρετούσε περίπου 30 προορισμούς με πτήσεις της από τη Μπρατισλάβα, την Πράγα και τη Βιένη.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ