ΘΕΑΤΡΟ ΦΛΕΜΙΓΚ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ-Πολιτιστική περιπλάνιση στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Breaking News

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

ΘΕΑΤΡΟ ΦΛΕΜΙΓΚ

Το Θέατρο Φλέμιγκ είναι μη κερδοσκοπικός πολιτιστικός σύλλογος με την επωνυμία “Οργανισμός Θεατρικής Συμφωνίας”. Ιδρύθηκε το 1999 από τον σκηνοθέτη και ηθοποιό του Κ.Θ.Β.Ε. Γρηγόρη Μήττα.
Εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, στη συμβολή των οδών Φλέμιγκ με Μισράχη (Μισράχη 15), σε ένα διώροφο νεοκλασικό κτίριο, που αναπαλαιώθηκε και διαμορφώθηκε σε θέατρο και αποτελεί κατά γενική ομολογία κόσμημα για την περιοχή.
Περιλαμβάνει:
αίθουσα θεάτρου που λειτουργεί και ως εργαστήρι θεατρικών σπουδών για ενήλικες και παιδιά (1ος όροφος)
γκαλερί και φουαγιέ (ισόγειο)
καμαρίνια και υπόλοιπους βοηθητικούς χώρους – βεστιάριο, αποθήκη (υπόγειο).
Λειτουργεί κύρια και παιδική σκηνή. Παρουσιάζει έργα ελληνικά και ξένα από το κλασικό και νεότερο δραματολόγιο με ιδιαίτερη έμφαση σε νεοελληνικά και άπαιχτα. Έχει βασικό πυρήνα 10 ηθοποιών που στελεχώνουν το θίασο, ο οποίος, ωστόσο, ανάλογα με τις ανάγκες των διανομών των έργων που παρουσιάζει, στελεχώνεται και εμπλουτίζεται με περισσότερους, από το εργαστήρι θεάτρου που διαθέτει.
Δημιουργήθηκε από καλλιτεχνική ανησυχία, αγάπη για το θέατρο και ανάγκη για μια διαφορετική έκφραση. Στόχος του είναι να αποτελέσει πηγή καλλιτεχνικής έμπνευσης και δημιουργίας και να δώσει ώθηση για την ανάδειξη ταλέντων σε όλους τους τομείς της θεατρικής τέχνης.
Το Θέατρο Φλέμιγκ έχει συμμετάσχει με παραστάσεις τους σε εκδηλώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σταυρούπολης, του Ο.Π.Π.Ε.Θ. '97 , του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και έχει πραγματοποιήσει περιοδείες σε πόλεις της Βορείου Ελλάδος κ.λ.π.



πληροφορίες στο http://www.theatre-fleming.gr/

Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ και η ΓΝΩΜΗ ραδιοτηλεοπτική θα σας ενημερώνει για ότι νεότερο.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ