- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ-Πολιτιστική περιπλάνιση στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Breaking News

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Γέννηση …
από τους ήχους της φυσαρμόνικας.


Μια ιδιαίτερης έκφρασης και ατμόσφαιρας μουσική παράσταση, σε χριστουγεννιάτικο ύφος. Οι μελωδίες της φυσαρμόνικας και ο ποιητικός λόγος της ευρύτερης έννοιας της γέννησης πλέκονται αρμονικά σε μια «μοναχική», μοναδική διαδρομή.
Μελωδίες βασισμένες σε κλασικούς χριστουγεννιάτικους ρυθμούς, νέες συνθέσεις-δημιουργίες παρουσιάζονται σ’ ένα χριστουγεννιάτικο ονειρικό ταξίδι …παραμύθι.
Μια 70λεπτη διαδρομή με φυσαρμόνικα και λόγια με το δημιουργό Αλέξανδρο Τριανταφύλλου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ,
ώρα 9:00 μμ,
στο Θέατρο Φλέμιγκ,
Μισραχή15, τηλ. 2310-812000



αντί βιογραφικού

Η ανάδειξη των δυνατοτήτων της φυσαρμόνικας ήταν από την αρχή ο στόχος του Αλέξανδρου Τριανταφύλλου.
Το πρώτο επίσημο ξεκίνημα, Δεκέμβρης ’93, μια συνάντηση μουσικής-λόγου-χορού, βασισμένη στη φυσαρμόνικα, σε δική του μουσική και άλλα όργανα μαζί, στο θέατρο Αυλαία στη Θεσσαλονίκη.
Μετά, μουσικές περιπλανήσεις σε δρόμους της φυσαρμόνικας με δύο φυσαρμόνικες, αλλαγή πλεύσης ..μουσικής ..κάτι διαφορετικό, στη Θεσσαλονίκη (Θέατρο Παράθλαση, Αμαλία, Θέατρο Κήπου κ.α.) στην Κοζάνη, Πτολεμαϊδα, Πειραιά, Αθήνα, Πάτρα, Βαφοπούλειο Θεσσαλονίκης.
Μετά, η ποίηση να εισχωρεί βαθιά στην ευαισθησία του οργάνου, συνδυασμός, ονειρικά ταξίδια ..σε ποίηση Μαρίας Αρχιμανδρίτου, Νίκου Εγγονόπουλου, Ανδρέα Εμπειρικού κ.α., συμμετοχές σε φεστιβάλ και άλλες πολιτισμικές εκδηλώσεις και το βασικότερο, «αποδοχή του κοινού» ...αυτής της ιδιαίτερης, ευαίσθητης δουλειάς.
Οι αναζητήσεις συνεχίστηκαν με συνεργασίες, μουσική και θεατρικές παραστάσεις, μουσικοθεατρικές παραστάσεις και κάθε είδους συμμετοχές σε εκδηλώσεις σ’ όλη την Ελλάδα, που αν αναφερθούν τότε το σημείωμα δεν θα έχει το χαρακτήρα του τίτλου του.
Το ονειρικό ταξίδι ..της φυσαρμόνικας άρχισε και δεν είναι μόνο ένα, είναι πολλά και σκοπός είναι πάντα η επικοινωνία.
17 χρόνια κομμάτια, ανοίγματα στη δημιουργία, ονειρικά ταξίδια, αφιερώματα. Πλοκή μουσικής-λόγου, Θρήνοι, Ύμνοι, ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ, ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΚΥΡ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ (Παπαδιαμάντη), Το Πάσχα του Παπαδιαμάντη, οι μεγάλοι δημιουργικοί σταθμοί, διαχρονικοί και σημαντικοί. Πορεία σε Φεστιβάλ με σημαντικές συνεργασίες. Από τη Θεσσαλονίκη στην Πάτρα, την Κεφαλονιά, τη Λάρισα, την Αθήνα, την Αλεξανδρούπολη, τον Όλυμπο, τη Δράμα, το Ν. Σερρών ..τα χωριά, το Πήλιο και όπου αλλού.
Η φυσαρμόνικα μας ταξιδεύει μόνη ή με άλλα όργανα μας πάει…

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ