- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ-Πολιτιστική περιπλάνιση στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Breaking News

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Μια νέα ακαδημαϊκή χρονιά ξεκινά σε όλα τα τμήματα εκπαίδευσης της Δραματικής Σχολής του Σύγχρονου Θεάτρου-Βασίλης Διαμαντόπουλος, στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή, το Θεατρικό Εργαστήρι, το Τμήμα Γνωριμίας με το Θέατρο.
Σήμερα, Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010, η απερχόμενη διευθύντρια σπουδών κ. Πέμυ Ζούνη, ο νέος διευθυντής σπουδών κ. Ιεροκλής Μιχαηλίδης, καθηγητές και συνεργάτες της Σχολής παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου. Παρουσίασαν τους στόχους της νέας διεύθυνσης σε μια δημιουργική συνέχεια της πορείας της Δραματικής Σχολής «Βασίλης Διαμαντόπουλος» που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη πριν από τέσσερα χρόνια.

Χαιρετισμός του Ιεροκλή Μιχαηλίδη, διευθυντή σπουδών
"Με αίσθημα τιμής και ευθύνης ανέλαβα την διεύθυνση της Δραματικής Σχολής που φέρει το βαρύ όνομα και την σφραγίδα του Βασίλη Διαμαντόπουλου, διακεκριμένου ηθοποιού και σοφού δασκάλου.
Παρά τους δύσκολους καιρούς θα προσπαθήσω, μαζί με τους διαλεχτούς και άξιους συνεργάτες της σχολής, να υπηρετήσω με αφοσίωση και αλληλο-έμπνευση την θεατρική παιδεία στην πόλη, με απόλυτη συνέπεια, σοβαρά οργανωμένη, συστηματική δουλειά, με έμπνευση και πάθος, σε όλα τα τμήματα της Σχολής.
Πρόθεσή μου είναι να βελτιώσω τις συνθήκες, τους τρόπους και τα δεδομένα της εργασίας, χρησιμοποιώντας κάθε καινούργιο μέσο και μέθοδο, αλλά και έξωθεν δημιουργούς και δασκάλους του χώρου με συναντήσεις, σεμινάρια και συζητήσεις, ώστε οι φοιτητές να έχουν θεατρική παιδεία, κατάρτιση, αντίληψη της παράδοσης αλλά και των πιο νέων και τολμηρών αναζητήσεων στην τέχνη του θεάτρου.
Θέλω να ευχαριστήσω την απερχόμενη διευθύντρια, εξαίρετη ηθοποιό και δασκάλα κ. Πέμη Ζούνη για την εμπιστοσύνη της, ελπίζοντας να φανώ αντάξιος της πολυετούς προσφοράς της."

Λίγα λόγια για την Σχολή
Μετά από 26 χρόνια πετυχημένης πορείας στην Αθήνα, από το 2006 λειτουργεί και στην Θεσσαλονίκη «Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος». Από τον Οκτώβριο του 2007 λειτουργεί και η Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Σύγχρονο Θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος».
Κατά τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2010-2011 θα διδάξουν τα κύρια και δευτερεύοντα μαθήματα, οι παρακάτω συνεργάτες της σχολής Θοδωρής Αθερίδης, Ιορδάνης Αϊβάζογλου, Πέμη Ζούνη, Γιώργος Καραμίχος, Ταμίλα Κουλίεβα, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Εβελίνα Παπούλια, Αστέριος Πελτέκης, Κώστας Σαντάς, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Πόλυ Βόϊκου, Κατερίνα Γιαμαλή, Ζιλ Γκουρντιέ, Ελευθερία Πεγκλίδου, Στέφανος Χατζημιχαηλίδης.
Θα πραγματοποιήσουν σεμινάρια, μεταξύ άλλων, οι σταθεροί συνεργάτες της Σχολής, Θόδωρος Αγγελόπουλος, Στάθης Λιβαθηνός, Μιχαήλ Μαρμαρινός και Κώστας Φιλίππογλου.



Αναλυτικά στοιχεία για τη λειτουργία της Ανωτέρας δραματικής σχολής
Η φοίτηση στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Σύγχρονο Θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος» είναι τριετής και εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού ως προς τα μαθήματα και τους καθηγητές έως και το πτυχίο. Οι απόφοιτοι παίρνουν δίπλωμα αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού στο τέλος της φοίτησής τους.
Τα μαθήματα είναι καθημερινά από Δευτέρα μέχρι και Σάββατο. Υπάρχουν τμήματα πρωινά και απογευματινά. Το πρωινό πρόγραμμα είναι από τις 10:00 π.μ. - 16:00 μ.μ. και το απογευματινό πρόγραμμα είναι από τις 16:00 μ.μ.- 22:00 μ.μ. Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική καθημερινά. Διδάσκονται: Υποκριτική – Αυτοσχεδιασμός, Αγωγή Προφορικού Λόγου, Κίνηση –Χορός, Μουσική – Τραγούδι, Δραματολογία, Ιστορία Θεάτρου, Ιστορία Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, Ιστορία και Πρακτική Κινηματογράφου, Σκηνογραφία - Ενδυματολογία και Διασκευή προσώπου.

Για επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα, www.iasmos.net ή και να επικοινωνήσετε καθημερινά 10πμ-9μμ με τη γραμματεία της σχολής στο τηλέφωνο 2310 530660.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ