- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ-Πολιτιστική περιπλάνιση στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Breaking News

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010


Μια νέα ακαδημαϊκή χρονιά ξεκινά σε όλα τα τμήματα εκπαίδευσης της Δραματικής Σχολής του Σύγχρονου Θεάτρου-Βασίλης Διαμαντόπουλος, στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή, το Θεατρικό Εργαστήρι, το Τμήμα Γνωριμίας με το Θέατρο.
Σήμερα, Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010, η απερχόμενη διευθύντρια σπουδών κ. Πέμυ Ζούνη, ο νέος διευθυντής σπουδών κ. Ιεροκλής Μιχαηλίδης, καθηγητές και συνεργάτες της Σχολής παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου. Παρουσίασαν τους στόχους της νέας διεύθυνσης σε μια δημιουργική συνέχεια της πορείας της Δραματικής Σχολής «Βασίλης Διαμαντόπουλος» που δημιουργ ήθηκε στη Θεσσαλονίκη πριν από τέσσερα χρόνια.

Χαιρετισμός του Ιεροκλή Μιχαηλίδη, διευθυντή σπουδών

Iστορική αναδρομή

  • 1984
    • Πριν από 26 χρόνια ο μεγάλος θεατράνθρωπος Βασίλης Διαμαντόπουλος διαπιστώνοντας την έλλειψη επαρκούς θεατρικής παιδείας στον τόπο μας αποφάσισε μαζί με τον στενό του φίλο και συνεργάτη Στάυρο Δελλή, να ιδρύσουν στο υπόγειο της οδού Μπούσγου, στο Πεδίον του Άρεως, το πρώτο «Θεατρικό Εργαστήρι» με την επωνυμία «Σύγχρονο Θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος». Ένας χώρος εκπαίδευσης στην δραματική τέχνη, σύμφωνα με πρότυπα ξένων εργαστηρίων και σκοπό την επιμόρφωση επαγγελματιών αλλά και νέων ηθοποιών. Αφιερώνεται ολόψυχα στη θεατρική παιδεία με καινοτόμες ιδέες και κινείται στο κλίμα της αλήθειας, της αμεσότητας και της ευαισθησίας. Θέτει ως μοναδικό στόχο του να βοηθήσει τα παιδιά ν’ αναπτυχθούν και ν’ ανθίσουν, άλλωστε «εκείνα έχουν τη γενετήσια επιθυμία να αλλάξουν τον κόσμο, να τον κάνουν πιο ζωντανό».


"Με αίσθημα τιμής και ευθύνης ανέλαβα την διεύθυνση της Δραματικής Σχολής που φέρει το βαρύ όνομα και την σφραγίδα του Βασίλη Διαμαντόπουλου, διακεκριμένου ηθοποιού και σοφού δασκάλου.
Παρά τους δύσκολους καιρούς θα προσπαθήσω, μαζί με τους διαλεχτούς και άξιους συνεργάτες της σχολής, να υπηρετήσω με αφοσίωση και αλληλο-έμπνευση την θεατρική παιδεία στην πόλη, με απόλυτη συνέπεια, σοβαρά οργανωμένη, συστηματική δουλειά, με έμπνευση και πάθος, σε όλα τα τμήματα της Σχολής.
Πρόθεσή μου είναι να βελτιώσω τις συνθήκες, τους τρόπους και τα δεδομένα της εργασίας, χρησιμοποιώντας κάθε καινούργιο μέσο και μέθοδο, αλλά και έξωθεν δημιουργούς και δασκάλους του χώρου με συναντήσεις, σεμινάρια και συζητήσεις, ώστε οι φοιτητές να έχουν θεατρική παιδεία, κατάρτιση, αντίληψη της παράδοσης αλλά και των πιο νέων και τολμηρών αναζητήσεων στην τέχνη του θεάτρου.
Θέλω να ευχαριστήσω την απερχόμενη διευθύντρια, εξαίρετη ηθοποιό και δασκάλα κ. Πέμη Ζούνη για την εμπιστοσύνη της, ελπίζοντας να φανώ αντάξιος της πολυετούς προσφοράς της."

Λίγα λόγια για την Σχολή
Μετά από 26 χρόνια πετυχημένης πορείας στην Αθήνα, από το 2006 λειτουργεί και στην Θεσσαλονίκη «Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος». Από τον Οκτώβριο του 2007 λειτουργεί και η Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Σύγχρονο Θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος».
Κατά τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2010-2011 θα διδάξουν τα κύρια και δευτερεύοντα μαθήματα, οι παρακάτω συνεργάτες της σχολής Θοδωρής Αθερίδης, Ιορδάνης Αϊβάζογλου, Πέμη Ζούνη, Γιώργος Καραμίχος, Ταμίλα Κουλίεβα, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Εβελίνα Παπούλια, Αστέριος Πελτέκης, Κώστας Σαντάς, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Πόλυ Βόϊκου, Κατερίνα Γιαμαλή, Ζιλ Γκουρντιέ, Ελευθερία Πεγκλίδου, Στέφανος Χατζημιχαηλίδης.
Θα πραγματοποιήσουν σεμινάρια, μεταξύ άλλων, οι σταθεροί συνεργάτες της Σχολής, Θόδωρος Αγγελόπουλος, Στάθης Λιβαθηνός, Μιχαήλ Μαρμαρινός και Κώστας Φιλίππογλου.


Αναλυτικά στοιχεία για τη λειτουργία της Ανωτέρας δραματικής σχολής
Η φοίτηση στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Σύγχρονο Θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος» είναι τριετής και εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού ως προς τα μαθήματα και τους καθηγητές έως και το πτυχίο. Οι απόφοιτοι παίρνουν δίπλωμα αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού στο τέλος της φοίτησής τους.
Τα μαθήματα είναι καθημερινά από Δευτέρα μέχρι και Σάββατο. Υπάρχουν τμήματα πρωινά και απογευματινά. Το πρωινό πρόγραμμα είναι από τις 10:00 π.μ. - 16:00 μ.μ. και το απογευματινό πρόγραμμα είναι από τις 16:00 μ.μ.- 22:00 μ.μ. Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική καθημερινά. Διδάσκονται: Υποκριτική – Αυτοσχεδιασμός, Αγωγή Προφορικού Λόγου, Κίνηση –Χορός, Μουσική – Τραγούδι, Δραματολογία, Ιστορία Θεάτρου, Ιστορία Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, Ιστορία και Πρακτική Κινηματογράφου, Σκηνογραφία - Ενδυματολογία και Διασκευή προσώπου.

Για επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα, http://www.iasmos.net/ ή και να επικοινωνήσετε καθημερινά 10πμ-9μμ με τη γραμματεία της σχολής στο τηλέφωνο 2310 530660.

Iστορική αναδρομή

1984
Πριν από 26 χρόνια ο μεγάλος θεατράνθρωπος Βασίλης Διαμαντόπουλος διαπιστώνοντας την έλλειψη επαρκούς θεατρικής παιδείας στον τόπο μας αποφάσισε μαζί με τον στενό του φίλο και συνεργάτη Στάυρο Δελλή, να ιδρύσουν στο υπόγειο της οδού Μπούσγου, στο Πεδίον του Άρεως, το πρώτο «Θεατρικό Εργαστήρι» με την επωνυμία «Σύγχρονο Θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος». Ένας χώρος εκπαίδευσης στην δραματική τέχνη, σύμφωνα με πρότυπα ξένων εργαστηρίων και σκοπό την επιμόρφωση επαγγελματιών αλλά και νέων ηθοποιών. Αφιερώνεται ολόψυχα στη θεατρική παιδεία με καινοτόμες ιδέες και κινείται στο κλίμα της αλήθειας, της αμεσότητας και της ευαισθησίας. Θέτει ως μοναδικό στόχο του να βοηθήσει τα παιδιά ν’ αναπτυχθούν και ν’ ανθίσουν, άλλωστε «εκείνα έχουν τη γενετήσια επιθυμία να αλλάξουν τον κόσμο, να τον κάνουν πιο ζωντανό».



Κανονισμός Σχολής
ΚΟΣΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ
Τα δίδακτρα καταβάλλονται (μηνιαίως) στις αρχές του μήνα.
Στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος τα δίδακτρα είναι 350 euro το μήνα (έκπτωση 10% σε περίπτωση που γίνει προεξόφληση στην καταβολή διδάκτρων).
Στο Θεατρικό Εργαστήρι τα δίδακτρα είναι 300 euro μηνιαίως.
Στο Τμήμα Γνωριμίας Με Το Θέατρο είναι 125 euro μηνιαίως.
Στο Τμήμα Δοκιμαστικής Επαφής Με Το Θέατρο είναι 150 euro μηνιαίως.
Στην Παιδική και Εφηβική Σχολή Θεατρικής Αγωγής είναι 125 euro μηνιαίως.
Σημείωση:
Επειδή το λογιστήριο δεν έχει τη δυνατότητα να εισπράξει μετρητά, τα χρήματα αυτά πρέπει είτε να τα καταβάλετε με επιταγή ημέρας είτε να τα καταθέσετε σ’ έναν από τους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς και να μας προσκομίσετε την τραπεζική απόδειξη κατάθεσης.
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5018-030431-914

οι εικονιζόμενοι υπήρξαν μαθητές όπως και πολλοί άλλοι!

Η ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΏΜΕΝΑ .
ΧΑΡΗΣ ΓΚ.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ