-ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΙΟΥΝΗΣ στο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ-Πολιτιστική περιπλάνιση στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Breaking News

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

-ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΙΟΥΝΗΣ στο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ

ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΙΟΥΝΗΣ στο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ με 4 διαφορετικες ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ/ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

ΘΕΑΤΡΟ ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ
(Παρακευοπούλου 9 & Β.Όλγας, τηλ.:2310 819 153)
ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΙΟΥΝΗΣ
ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΕΩΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ
Το θέατρο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ για πρώτη φορά διοργανώνει τον «ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΙΟΥΝΗ» στην Θεσσαλονίκη.Πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια ώστε το θεατρόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης να παρακολουθήσει παραστάσεις που έχουν μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα και σπάνια έρχονται στην πόλη μας.Οι συντελεστές και οι ηθοποιοί, των θεατρικών παραστάσεων με μεγάλη χαρά δέχθηκαν την πρόταση για την συμμετοχή τους σε αυτήν την προσπάθεια και ευχόμαστε και το κοινό της Θεσσαλονίκης να το αγκαλιάσει με ενθουσιασμό.Το κοινό της Θεσσαλονίκης θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει αξιόλογες παραστάσεις με εξαιρετικές ερμηνείες.
Το πρόγραμμα των παραστάσεων έχει ως εξής:
10 & 11 Ιουνίου: Η θεατρική παράσταση ΤΟ ΔΑΣΟΣ με την Θάλεια Ματίκα και τον Τάσο Ιορδανίδη

Ο Τάσος Ιορδανίδης κι η Θάλεια Ματίκα πρωταγωνιστούν στο έργο του Ντέιβιντ Μάμετ «Το Δάσος» υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Γρηγόρη Καραντινάκη.
Ο Νικ Κι η Ρουθ, δυο νέοι εραστές ,αποφασίζουν να περάσουν ένα ρομαντικό διήμερο, σ'; ένα κατάλυμα στο Δάσος. Το γεγονός αυτό γίνεται η αφορμή για να βγουν στην επιφάνεια οι συναισθηματικές ανασφάλειες των ηρώων, οι προβληματισμοί τους γύρω από το παρελθόν αλλά και το μέλλον και υπογραμμίζει την έλλειψη επικοινωνίας ανάμεσα σε δυο αρχέτυπα ...Τον άντρα και τη γυναίκα ...
Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν αν τα δυο νέα αυτά παιδιά, θα βυθιστούν μέσα σε μια ...; «τρύπα», ή θα λυτρωθούν μέσα από τη δύναμη της αγάπης.
Ο σκηνοθέτης, στην καινούρια απόπειρα ανεβάσματος του έργου, προσεγγίζει τα γεγονότα μέσα από ένα εντελώς διαφορετικό πρίσμα ....Σαν παραμύθι ...
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: ΄Ολγα Παρισσινού
Απόδοση: Γρηγόρης Καραντινάκης
Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Καραντινάκης
Σκηνικά - Κοστούμια: Γιούλα Ζωϊοπούλου
Φωτισμοί: Μπάμπης Αρώνης
Κινησιολογικη επιμελεια: Αλεξανδρος Γιαννης
12, 13 & 14 Ιουνίου: Η θεατρική παράσταση Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΜΑΡΟΥΛΑΣ
Ένα έργο με ελληνικό χρώμα δίνει την αφορμή για ένα πανηγύρι επί σκηνής....Μια πέτρα "σπάει" τη τζαμαρία ενός αθηναϊκού αρχοντόσπιτου. Τι βλέπουμε; Γέλιο, έρωτα, χορό, τραγούδι, γλέντι από διαφορετικούς χαρακτήρες που συναντιούνται και πλέκουν μια ιστορία συνεχόμενων ανατροπών και κωμικών καταστάσεων. Μια πέτρα που ταράζει τα νερά και δοκιμάζει υπολήψεις ανθρώπων
Η Μαρούλα είναι μια καλοσυνάτη κοπέλα η οποία δουλεύει στο αρχοντόσπιτο του Παγκράτη, ενός αριστοκράτη της Αθήνας, σαν υπηρέτρια. Είναι ερωτευμένος μαζί της, ο μάγειρας του αρχοντικού, ο Χρήστος, αλλά εκείνη δεν έχει μάτια παρά μόνο για τον όμορφο αμαξά, τον Κωνσταντή. Εκείνος από τη μεριά του δε θέλει ούτε να τη βλέπει καθώς όπως λέει χαρακτηριστικά ...Η Μαρούλα είναι μια πλύστρα και τίποτσι άλλο'...Όταν όμως ο πατέρας της Μαρούλας, ο μπάρμπα-Λινάρδος, φέρνει μια πέτρα από την Άνδρο, μεγάλης αξίας, με σκοπό να την πουλήσει, ο Κωνσταντής αρχίζει να το ξανασκέφτεται ...Άραγε, ποιόν θα διαλέξει η ηρωίδα? Το Χρήστο η τον Κωνσταντή?
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Νίκος Δαφνης
Μουσική: Αντώνης Καρατζίκης
Κοστούμια: Εμμανουέλα Κρουκόβσκι
Σκηνικά: Κώστας Κουρμουλάκης
Παίζουν οι: Κατερίνα Τσεβά, Γιάννης Τσίκης, Τάσος Ιορδανίδης, Μπάμπης Αρώνης, Βαγγέλης Μελής, Στάθης Λαγκαδάς, Δήμητρα Βαμβακάρη και ο Νίκος Δάφνης.
17 & 18 Ιουνίου: Η θεατρική παράσταση ΤΟ ΚΟΡΜΙ με την Κατερίνα Διδασκάλου και τον Ιάκωβο Μυλωνά .
ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΛΕΕΙ Ο ΓΙΟΣ ΣΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΜΑΘΕ!
Το έργο μας μιλάει για τη σχέση μιας μάνας και ενός γιού που τους δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία να γνωρίσουν ο ένας τον άλλο, να τον αγαπήσουν και να τον συγχωρέσουν για τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν.
Το χάσμα των γενεών και η προσπάθεια που κάνει η μάνα να δραστηριοποιήσει το γιο της επιφέρουν χιουμοριστικές συγκρούσεις που ως αποτέλεσμα όμως έχουν τη συμφιλίωση και τη συγχώρεση.
ΕΝΑ Σ ΑΓΑΠΩ ΚΙ ΕΝΑ ΣΕ ΣΥΓΧΩΡΩ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ!
Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ : ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ
ΙΑΚΩΒΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : ΕΥΗ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΟΣΜΑΣ ΕΦΡΑΙΜΙΔΙΣ
ΚΙΝΗΣΗ : ΑΛΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΟΥ
21 Ιουνίου : Μουσικές συναντήσεις με τον ΤΕΡΥ ΠΑΠΑΝΤΙΝΑ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ : 9.30 ΜΜ
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ : 20¬ & 15 ¬ φοιτητικό-μαθητικό

Η αίθουσα του ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ κλιματίζεται.
http://kulturosupa.pblogs.gr/2009/06/theatrikos-ioynhs-sto-radio-sity-me-4-diaforetikes-parastaseis-a.html

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ