21.μουσικο εργαστηρι ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ-Πολιτιστική περιπλάνιση στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Breaking News

Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

21.μουσικο εργαστηρι ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ

αναδημοσίευση από
myhome.com/katen (και εικόνα )
...εδώ γράφουμε, μοιραζόμαστε εμπειρίες, ιδέες, στιγμές και ζωές...
20.3.09

ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ
Το θέμα του πιθανού κλεισίματος -λόγω έλλειψεις οικονομικής επιχορήγησης- του μουσικού εργαστηρίου Λαβύρινθος, που βρίσκεται στο Χουδέτσι της Κρήτης το άκουσα δια στόματος Ross Daly, σε ραδιοφωνική εκπομπή πριν λίγες μέρες.

Κάποιοι έχουν ήδη κινητοποιηθεί για να μην συμβεί. Είναι όμως αρκετοί;Μου στάλθηκε αυτό το e-mail και το αναρτίζω ατόφιο, βηθώντας κι εγώ στην προσπάθεια να μην συμβεί το αναπάντεχο.

Εκπροσωπώντας την ομάδα διοργάνωσης του Μουσικού Χωριού και, πιστεύουμε, το πολυπληθές ανθρώπινο δυναμικό που στηρίζει την κοινότητα μας, εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στον θεσμό του Λαβύρινθου και καταδικάζουμε την απίστευτη στάση της πολιτείας και την άρνηση των δημόσιων φορέων για επαρκή χρηματοδότηση του.

Ο Λαβύρινθος είναι ένας από τους ελάχιστους χώρους ελεύθερης διακίνησης ιδεών και κουλτούρας στην Ελλάδα, πηγή γνώσεων και ερεθισμάτων για κάθε άνθρωπο της τέχνης.

Ο Ross Daly και οι συνεργάτες του, με προσωπικό κόστος και από το υστέρημα του πολύτιμου χρόνου τους, δημιούργησαν υποδομές και προϋποθέσεις για ένα μοντέλο πολυπολιτισμικής μουσικής εκπαίδευσης και πράξης που δεν έχει περάσει καν από τη φαντασία των "διαχειριστών" της ελληνικής μουσικής εκπαίδευσης που δρουν στον ακαδημαϊκό και πολιτικό χώρο.

Στη χώρα μας κάθε διαυγής, καλοδουλεμένος ήχος που φτάνει από Ανατολή και Δύση μετατρέπεται στα χέρια των "παραγόντων" σε κρότο και θόρυβο.

Η διαιώνιση της αισθητικής των τσολιάδων, της "εθνικής κληρονομιάς", της Eurovision, της "φίρμας", του μιμιτισμού και κάθε άλλης κουλτούρας ύπνωσης, αποζυμούν γιγάντια ποσά από τα δημόσια ταμία και εγκλωβίζουν την ακοή μας σε άγονες στέπες, στερώντας από τη σύγχρονη δημιουργία το ζωτικό της χώρο και από την πολιτισμική κληρονομιά το σεβασμό που της αξίζει.

Λέμε όχι στην καταναγκαστική μοναξιά στην οποία ωθούνται τα πρόσωπα με ελπιδοφόρα οράματα και καταγεγραμμένες πράξεις. Σήμερα είναι ο Λαβύρινθος, αύριο είναι ο κάθε υγιείς θεσμός που απέμεινε, μεθαύριο θα είναι η σιωπή.

Να πιέσουμε με κάθε τρόπο τους υπευθύνους για άμεση στήριξη, να κατανοήσουμε ότι η οικονομική ενίσχυση του πολιτισμού δεν είναι θέμα προσωπικής έμπνευσης και γούστου του κάθε πολιτικού αλλά υποχρέωσή του και ότι η πρόσβαση στον πολιτισμό είναι κεκτημένο δικαίωμα του κάθε πολίτη.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Λαβύρινθου (www.labyrinthmusic.gr) για ενημέρωση και δράση.Ευχόμαστε καλό κουράγιο στον φίλο και εμπνευστή Ross και τους συνεργάτες του.Θα σταθούμε δίπλα του.

H ομάδα διοργάνωσης του Μουσικού Χωριού,Θύμιος ΑτζακάςΚώστας ΜακρυγιαννάκηςΓιώργος - Εμμανουήλ Λαζαρίδης

Και προσθέτω από παλαιότερο post του indictos.wordpress.gr…

Εάν οποιοσδήποτε αναγνώστης αυτού του μηνύματος θέλει να εκδηλώσει τη δική του ενόχληση για την εξέλιξη αυτή, προτείνω να στείλει ένα email διαμαρτυρίας σε κάποια από τις ακόλουθες διευθύνσεις ή και σε όλες.

Περιφέρεια Κρήτης: http://www.crete.gov.gr/contact.asp?id=4&category=19Νομαρχία Ηρακλείου: nairakl1@otenet.gr

ΤΕΔΚ Νομού Ηρακλείου: tedk@otenet.grΥπουργείο Πολιτισμού: http://www.yppo.gr/0/gcontact.jspΔήμος Ν.Καζαντζάκη: http://www.dimos-nikoskazantzakis.gr/contact.html

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ