12.μεγαρο μουσικης 26-29/03/09 - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ-Πολιτιστική περιπλάνιση στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Breaking News

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

12.μεγαρο μουσικης 26-29/03/09

EΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΚΡΟΒΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

26 - 29/03/2009 (6 παραστάσεις)

Μαγεία σε τεντωμένο σκοινί από τους καλύτερους ακροβάτες του κόσμου, σε μια νέα παράσταση που κόβει την ανάσα! Μετά τις sold out εμφανίσεις του τα Χριστούγεννα του 2007 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, οι μάγοι της ακροβατικής τέχνης ταξιδεύουν από το μακρινό Πεκίνο στην ανοιξιάτικη Θεσσαλονίκη και στο Μέγαρο Μουσικής και μας φέρνουν ένα νέο πρόγραμμα με ασύλληπτα ακροβατικά, τον «Θρύλο του Δράκου και του Φοίνικα»!
Πώς να περιγράψει κανείς αυτά που σε όλους εμάς μοιάζουν ακατόρθωτα....κι όμως!!! όλα όσα συμβαίνουν από τους καλύτερους Κινέζους Ακροβάτες του κόσμου, θα τα δούμε «ζωντανά» να ξεδιπλώνονται στη σκηνή του Μεγάρου από τις 26 ως τις Μαρτίου του 2009.
Μια σφιχτή ομάδα 45 ακροβατών απίστευτης πειθαρχίας, ένας θαυμαστός κόσμος που κλείνει το μάτι στους νόμους της φυσικής, ανταγωνίζεται το χτες και προκαλεί το αύριο, αυτή είναι με λίγες λέξεις η «χρυσή» ομάδα του Εθνικού Θεάτρου Ακροβατών της Κίνας. Πέρα από κάθε φαντασία πεισματάρικα παιδιά μιας αχανούς και ανεξάντλητης χώρας, που ενώ παίζουν κορώνα-γράμματα τη σωματική τους ακεραιότητα, τελικά κερδίζουν το στοίχημα με την τελειότητα και την αρμονία ενώ συγχρόνως το απολαμβάνουν! Με απόλυτη φυσικότητα, συγχρονισμό και εξωτερική ηρεμία που αγγίζει τα όρια του φανταστικού, με χαμόγελο και χαρά ζωγραφισμένη στα βελούδινα πρόσωπα, κερδίζουν το κοινό τους με ένα θέαμα που μαγεύει τους μεγάλους και ενθουσιάζει τα μικρά παιδιά.
Με υπέροχες χρυσοποίκιλτες στολές, οι καλλιτέχνες του Πεκίνου θα μας φέρουν πιο κοντά στη μαγεία, στα χρώματα αλλά και στο μυστήριο της Ανατολής, θα μας εντυπωσιάσουν με την σπουδαία ακροβατική τέχνη της Κίνας υπερβαίνοντας τα όρια του ανθρώπινου σώματος σε ένα μοναδικό παιχνίδι ακραίων ισορροπιών, λαμπερών χρωμάτων και εξωτικών ήχων !!!
Απόλυτος συγχρονισμός - Θεατρικό άγγιγμα

Μας εκτοξεύουν σ’ ένα σύμπαν χωρίς βαρύτητα, μας οδηγούν σ’ έναν κόσμο που ζει και αναπνέει πάνω σε σκοινιά, τραμπάλες και κρίκους και μας προσγειώνουν σε μια πολύχρωμη αυλαία από λαμπερά κουστούμια, αέρινες κορδέλες, ομπρέλες και εξωτικές μεταμφιέσεις, κάνοντας με κάθε τους…άλμα άλλη μια υπέρβαση στο ριψοκίνδυνο κόσμο των θεαματικών ακροβατικών.

Καλλιτέχνες – ακροβάτες περιζήτητοι από όλους τους παγκόσμιους θιάσους όπως το Cirque du Soleil, παίζουν με ξίφη και σπαθιά, ακροβατούν με ποδήλατα και ισορροπούν χορεύοντας με αιωρούμενα πιάτα και ποτήρια με την ίδια άνεση που περπατούν στο δρόμο! Οι περιστρεφόμενες ομπρέλες και τα πιάτα διαγράφουν τροχιές ακρίβειας στον αέρα, οι ανθρώπινοι ζωντανοί πύργοι ισορροπούν μοναδικά, τα λαστιχένια κορμιά περνούν μέσα από χρυσά δαχτυλίδια και προσγειώνονται με ακρίβεια χιλιοστού, η βαρύτητα απουσιάζει, η ταχύτητα ζαλίζει και η λεπτομέρεια εντυπωσιάζει αφήνοντας μέσα μας ένα θαυμασμό για την μοναδική τέχνη της ακροβασίας που γεννήθηκε στην Κίνα πριν από 3.000 χρόνια.

Ακόμα και τα πιο δύσκολα νούμερα που απαιτούν βαθειά γνώση, εξάσκηση και δεξιοτεχνία, οι ακροβάτες-καλλιτέχνες της Κίνας τα πετυχαίνουν με το χαμόγελο και τη χαρά ζωγραφισμένα στα πρόσωπά τους και τα κάνουν όλα να φαίνονται απόλυτα φυσιολογικά. Οσο κι αν η αγωνία κορυφώνεται, μας ταξιδεύουν με την χάρη τους σε ένα κόσμο μαγικό, παραμυθένιο που κάνει τα παιδιά να ξεσπούν με ενθουσιασμό σε χειροκροτήματα και χαρούμενες φωνές.

Είναι οι άνθρωποι – ορόσημο της κινέζικης παράδοσης που έρχονται από το διασημότερο θίασο της Κίνας, το Εθνικό Θέατρο, που έχει την έδρα του στο Πεκίνο και είναι αυτοί που συμμετείχαν στις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων τον Αύγουστο του 2008.

Μια παράσταση - ταξίδι στο μαγικό κόσμο της Κίνας αλλά και στην εκπληκτική τέχνη της ακροβασίας, που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους.
Μια εμπειρία ζωής που δεν πρέπει να χάσετε!!

Η Τέχνη της Ακροβασίας στην Κίνα
Ξεκίνησε πριν από 3.000 χρόνια στους δρόμους και τις πλατείες για να οδηγηθεί στα παλάτια και από εκεί να καταλήξει στις θεατρικές σκηνές. H ακροβασία αναπτύχθηκε στα χρόνια της δυναστείας των Χαν και αργότερα των Τανγκ. Το 600 μ.Χ., οι Κινέζοι ακροβάτες συναντήθηκαν με τους δυτικούς ομολόγους τους που προϋπήρχαν από την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Έκτοτε έγιναν οι πιο ξακουστοί χορευτές, αθλητές, γελωτοποιοί, θαυματοποιοί και ταχυδακτυλουργοί σε όλο τον κόσμο με έντονα καλλιεργημένη την αίσθηση της θεατρικής παράστασης. Σήμερα στην Κίνα υπάρχουν περισσότερες από 120 ακροβατικές ομάδες που αριθμούν τουλάχιστον 12.000 μέλη.
Λίγα λόγια το μοναδικό αυτό θίασο


Το Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας (China National Acrobatic Troupe) ιδρύθηκε το 1950, υπό την αιγίδα του αείμνηστου πρωθυπουργού Zhou Enlai και ήταν ο πρώτος ακροβατικός θίασος που δημιουργήθηκε μετά την ίδρυση της Νέας Κίνας. Διαθέτει περισσότερα από 100 διαφορετικά προγράμματα τα οποία περιλαμβάνουν ακροβατικά, εναέρια νούμερα, φωνητικές μιμήσεις, μαγεία κλπ. Είναι ένας από τους ισχυρότερους ακροβατικούς θιάσους της Κίνας. Από το 1990, διάφορες θεματικές παραστάσεις, όπως οι: “Oriental Splendid Arts”, “Chinese Charm”, “Old Beijing Tianqiao Folk Acrobatics”, “Nationalities’ Spirit”, “Chinese Soul”, έχουν δημιουργηθεί και παρουσιαστεί από το θίασο.

Ο θίασος σήμερα έχει τη δική του ακροβατική σχολή, η οποία έχει πλέον εξελιχθεί σε ένα καλλιτεχνικό σχολείο όχι μόνο για ακροβατικά, αλλά και για χορό, τέχνες, κινέζικο kongfu, ηθοποιία κλπ.

Στα 60 χρόνια της καλλιτεχνικής του πορείας, το Εθνικό Θέατρο Ακροβατών έχει αποσπάσει πολλά μετάλλια σε διεθνείς και τοπικούς διαγωνισμούς. Συνολικά, 24 νούμερα έχουν κερδίσει 32 χρυσά μετάλλια, εδραιώνοντάς το ως ένα πολύ διάσημο θίασο σε όλο τον κόσμο. Η κορυφαία διάκριση ήρθε το 2001 με την πληθώρα βραβείων που του απονεμήθηκαν στο Α’ Φεστιβάλ Ακροβατικής Τέχνης της Κίνας. Πρόσφατα, σάρωσε τα βραβεία στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ακροβατικών του Αύριο στο Παρίσι και στο Διεθνές Φεστιβάλ του Μόντε Κάρλο. Οι παραστάσεις του στα δύο θέατρα του Πεκίνου, έχουν πολύ μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό των τουριστών που επισκέπτεται την πόλη και αποτελούν πλέον τους πιο σημαντικούς σταθμούς της καλλιτεχνικής έκφρασης στο Πεκίνο.

Το 2006, το Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας συμμετείχε στις εκδηλώσεις της Πάτρας Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης με το πρόγραμμα «The Spirit of China». Τα Χριστούγεννα του 2007, το διάσημο Εθνικό Θέατρο Ακροβατών από το Πεκίνο πραγματοποίησε 16 sold out παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την παραγωγή «Spectacular Acrobatics» και το θέαμα απόλαυσαν 24.000 άτομα κάθε ηλικίας.

Τον Μάρτιο του 2009, το διάσημο συγκρότημα θα επισκεφθεί και πάλι την Ελλάδα και θα δώσει 12 παραστάσεις στην Αθήνα στο θέατρο Badminton και 6 παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται αποκλειστικά από τα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και από τα εκδοτήρια του ΟΜΜΘ, στην πλατεία Αριστοτέλους. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 20, 30 , 40 και 50€ ενώ τα μαθητικά- φοιτητικά στοιχίζουν 10, 15, 20 και 25€.



Ημέρες Παραστάσεων:
Πέμπτη 26 Μαρτίου / 21:00
Παρασκευή 27 Μαρτίου / 21:00
Σάββατο 28 Μαρτίου / 17:00
Σάββατο 28 Μαρτίου / 21:00
Κυριακή 29 Μαρτίου / 17:00
Κυριακή 29 Μαρτίου / 21:00

Συμπαραγωγή: ΟΜΜΘ και PrimeArt

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ