ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ-Πολιτιστική περιπλάνιση στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Breaking News

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Για να δεις πρέπει να έχεις μάτια. Για να ζήσεις πρέπει να έχεις ψυχή. Δωμάτιο με θέα αλλά μέσα σε ένα νοσοκομείο. Χαμηλός φωτισμός για να μην γίνονται εμφανή τα σημάδια της παραμόρφωσης.Τα βασανισμένα μάτια της κ.Κούνεβα τα βλέπουν όλα επίπεδα και θολά.
Τι σόι δικαιοσύνη είναι αυτή; Ένας άνθρωπος με τέτοια ποιότητα και περιεχόμενο είναι δυνατόν να τα βλέπει όλα θολά και επίπεδα; Τι σόι παιχνίδια παίζει η ζωή; Γιατί η κ.Κούνεβα να αντιλαμβάνεται το παιδί της από τον ρυθμικό βηματισμό του; Η ίδια καταλογίζει στον δράστη της κτηνωδίας ΦΟΒΟ! Δηλώνει απόλυτα και χωρίς κανένα περιθώριο αμφισβήτησης πως είναι κατά της βίας. Πιστεύει πως μόνο ο Λόγος ξεκουνάει τους ανθρώπους από το τέλμα, την παρακμή και την αφασία.
Μόνο όταν μιλάμε γίνεται ο κόσμος καλύτερος! Η κ.Κούνεβα νοσταλγεί την εργασία της νοικοκυράς στο σπίτι.
Της λείπουν τα βιβλία. Δεν μπορεί να μελετήσει. Μια κακιά συνήθεια χρειάζεται μια στιγμή, μια καλή συνήθεια χρειάζεται ολόκληρη ζωή.
Κρατήθηκε στη ζωή επειδή ήθελε να ζήσει. Η κ.Κούνεβα είναι κατά της απόλαυσης γιατί αυτή αποπροσανατολίζει τους ανθρώπους από τα σημαντικά ζητήματα της ζωής. Σε μια άφωνη κοινωνία που αναζητά μανιωδώς τρόπους απόλαυσης, ο λόγος της Κούνεβα συνιστά μια ηχηρή παραφωνία.
Η συνέντευξη που παραχώρησε η άτυχη συνδικαλίστρια στον Σταύρο θεοδωράκη είναι ένα μικρό σεμινάριο για ανθρώπους!
αναρτήθηκε από τον ΙΩΑΝΝΗ ΞΕΝΙΔΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ