-Nelly’s - Μελετζής - Εμπειρίκος στο Μουσείο Φωτογραφίας - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ-Πολιτιστική περιπλάνιση στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Breaking News

Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

-Nelly’s - Μελετζής - Εμπειρίκος στο Μουσείο Φωτογραφίας

Σήμερα, Τετάρτη 15 Μαΐου 2009, στις 16:30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση για την έκθεση «Ρεύματα Κλασικής Δημιουργίας 1923-1969» που φιλοξενείται στο Μουσείο Φωτογραφίας (Αποθήκη Α’, 1ος όροφος, Λιμάνι Θεσσαλονίκης).
Στην έκθεση παρουσιάζονται 190 σύγχρονες αναπαραγωγές ένδεκα σημαντικών Ελλήνων φωτογράφων, οι οποίοι έχουν γεννηθεί από τα τέλη του 19ου αιώνα έως το 1941. Πρόκειται για τους Ανδρέα Εμπειρίκο, Κωνσταντίνο Ζημέρη, Σωκράτη Ιορδανίδη, Δημήτρη Λέτσιο, Σπύρο Μελετζή, Θεόδωρο Νικολέρη, Nelly’s, Βούλα Παπαϊωάννου, Γιάννη Στυλιανού, Δημήτρη Χαρισιάδη και Μαρία Χρουσάκη. Το μεγαλύτερο μέρος των έργων ανήκει στη συλλογή του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, ενώ τα υπόλοιπα ανήκουν στο Φωτογραφικό Κέντρο Σκοπέλου, την Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλέξανδρου Σούτζου και το Φωτογραφικό Αρχείο του Μουσείου Μπενάκη.
Η έκθεση, η οποία επιχειρεί να σκιαγραφήσει τάσεις που αναπτύχθηκαν στην ιστορία της ελληνικής φωτογραφίας από τον Μεσοπόλεμο έως τα τέλη της δεκαετίας του ‘60, παρουσιάζει τα έργα μέσα από πέντε ενότητες: «Μάσκα και Σώμα», «Ύλη και Φόρμα», «Άνθρωπος και Τοπίο», «Πορτρέτο και Μνήμη» και «Ίχνη και Μαρτυρίες».
Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν η Νίνα Κασσιανού και ο Βαγγέλης Ιωακειμίδης.
λάβαμε το ε-μαιλ από τον καθηγητή μας στη φωτογραφία και διαχειριστή ''στο ...στιγμη.'Μιχάλη Παπανούση

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ