-Rock Story,Τελευταίες παραστάσεις - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ-Πολιτιστική περιπλάνιση στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Breaking News

Κυριακή 10 Μαΐου 2009

-Rock Story,Τελευταίες παραστάσεις

Rock Story
Τελευταίες παραστάσεις
Πέφτει η αυλαία για το «Rock Story», την Κυριακή 24 Μαΐου 2009, στη σκηνή «Σωκράτης Καραντινός», της Μονής Λαζαριστών. Το έργο της Λείας Βιτάλη που παρουσιάζεται από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, με πρωταγωνιστές την Άννα Φόνσου και τον Μαρίνο Δεσύλλα είναι πλημμυρισμένο με ήχους της ελληνικής και ξένης ροκ σκηνής.
Το «Rock Story», εμπνευσμένο από την προσωπικότητα ενός διάσημου έλληνα ροκ σταρ, ανεβάζει live στη σκηνή το ροκ, συνδυασμένο για πρώτη φορά με τον θεατρικό λόγο. Γραμμένο με ευαισθησία και χιούμορ μιλάει για τον αληθινό άνθρωπο πίσω από τον ροκ σταρ. Ποιος είναι; Τι τον σπρώχνει σ’ αυτή τη δύσβατη διαδρομή και τι σημαίνει τελικά το τρίπτυχο σεξ, ντραγκς και ροκ εντ ρολ που σφράγισε μια ολόκληρη εποχή και λειτουργεί ακόμη;
Το «Rock Story» μιλάει για τις ουσίες, για τα οράματα, για τη μοναξιά μέσα στις σχέσεις των ανθρώπων, για τον έρωτα, για το απεγνωσμένο ψάξιμο της αληθινής ζωής πέρα από τις εξαρτήσεις και την βαθιά ανθρώπινη ανάγκη για αγάπη. Πάντα μέσα από μια ματιά ροκ.

Σημείωμα της Λείας Βιτάλη
«Όταν άρχισα να σχεδιάζω στο μυαλό μου το «Rock Story» είχα μπροστά μου την εικόνα ενός νέου ανθρώπου που τα δίνει όλα πάνω στη σκηνή. Όμως κάθε έργο λίγο ως πολύ, πέρα από την επικοινωνία του με τον θεατή, βοηθάει και τον συγγραφέα του να συμφιλιωθεί με ένα δικό του φόβο. Έτσι, δειλά δειλά, άρχισαν να ξεπετάγονται κάποιες εικόνες οικογενειακής «ευτυχίας» (!), άλλες εικόνες πλήθους κυνηγημένου από τανκς, ύστερα απελπισμένοι έρωτες που έσβηναν σε θαλασσοδαρμένες ακρογιαλιές… Ώσπου ένα βράδυ ο ήρωάς μου, ο Λεό, έπεσε νεκρός πάνω στη σκηνή την ώρα που τραγουδούσε. Τότε μπήκαν τα πράγματα στη θέση τους. Ο Λεό είχε μόνο τρία λεπτά για να συμφιλιωθεί με τη ζωή που έζησε. Ακολούθησα τους συνειρμούς του μυαλού του. Ήταν σκέτη τρέλα. Η ζωή του μπερδευόταν με τις μουσικές του, τα όνειρα με την πραγματικότητα, οι επιθυμίες με τις ενοχές, τα πρόσωπα μπαινόβγαιναν αυθαίρετα στον χρόνο. Πού είναι ο περίφημος ρεαλισμός μου, αναρωτιόμουν. Τότε συνειδητοποίησα ότι κάποια στιγμή στη ζωή μας ανακαλύπτουμε μέσα απ’ την τέχνη κάτι πιο αληθινό απ’ την πραγματικότητα. Την αληθινή φύση του ανθρώπου που ακολουθεί τη διαδρομή του ονείρου και της επιθυμίας, του συναισθήματος και όχι της λογικής. Το «Rock Story» με έκανε να καταλάβω ότι ψάχνοντας το νόημα της ζωής, δεν ψάχνουμε τίποτ’ άλλο παρά μόνο την αγάπη…»

Κριτικές για το έργο:

«Εξαιρετικά εμπνευσμένες η σκηνοθεσία (Πέτρος Ζούλιας) και η σκηνογραφία (Αναστασία Αρσένη), ανέδειξαν τα πολλά επίπεδα ανάγνωσης του κειμένου. Η τεμαχισμένη σκηνή επέτρεπε στο παρελθόν και το παρόν, στο όνειρο και την πραγματικότητα να συνυπάρξουν».
Δελίνα Βασιλειάδη, Εξώστης, 2/4/2009

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: ΠΕΤΡΟΣ ΖΟΥΛΙΑΣ
Σκηνικά-κοστούμια: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΡΣΕΝΗ
Επιμέλεια και ενορχήστρωση μουσικής: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ
Φωτισμοί: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ
Επεξεργασία video: ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ
Βοηθός σκηνοθέτη: ΤΑΣΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
Βοηθός σκηνογράφου: ΦΩΤΗΣ ΜΟΥΡΤΑΣ
Οργάνωση παραγωγής: ΗΛΙΑΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΣ
Διανομή (με σειρά εμφάνισης)
Νάντια: ΑΝΝΑ ΦΟΝΣΟΥ
Λεό: ΜΑΡΙΝΟΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ
Γιασεμή: ΜΑΡΚΕΛΛΑ-ΝΕΦΕΛΗ ΔΟΥΖΕΝΑΚΗ
Νοσοκόμα: ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗ
Χρυσόφη: ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΓΙΑΤΑΚΗ
Μανώλης: ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσιογράφος: ΧΡΥΣΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ

Παίζουν επί σκηνής οι μουσικοί: Λευτέρης Κοντογιάννης (Κιθάρες), Νίκος Μπούμπας (Πλήκτρα), Πέτρος Σπυριδέλης (Μπάσσο), Βασίλης Στεργίου (Τύμπανα).
Παραστάσεις
Τετάρτη & Σάββατο 6 μ.μ. & 9 μ.μ., Πέμπτη & Παρασκευή 9 μ.μ., Κυριακή 7 μ.μ.
Τιμές Εισιτήριων
Πλατεία: 22€, Φοιτητικό: 15€, Λαϊκές – Απογευματινές 12€
Πληροφορίες-Κρατήσεις
Χώρος Παραστάσεων: Σκηνή «Σωκράτης Καραντινός», Θέατρο Μονής Λαζαριστών
Διάρκεια Παραστάσεων: 13/3/2009 – 24/5/2009
Ώρες λειτουργίας ταμείων: 9.30 π.μ. έως τις 9.30 μ.μ. Τηλ. κρατήσεων: 2310 288000
Ώρες λειτουργίας ταμείου «Ολύμπιον»: Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 10-2μ.μ. και 5-9 μ.μ., Τετάρτη και Σάββατο:10-6 μ.μ., Τηλ. Κρατήσεων: 2310 223211
Επιμέλεια-ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ